perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kesäloma alkoi

Kesä on edennyt siihen pisteeseen, että on aika aloittaa kesäloma. Suunnittelimme koko kevään aina tammikuusta saakka, että tänä vuona lähdemme Ahvenanmaan saaristoon. Vaan joskus suunnitelmat muuttuvat ja niin kävi nytkin. Kesä on ollut tänä vuona melko vaihteleva, säätä on nähty laidasta laitaan. Ihan hirmuisen lämmintä ei ole luvattu vielä ainakaan viikkoon.


Niinpä suuntaamme huomenna veneen keulan ensin Tallinnaan ja sieltä sitten Viron rannikolle jossa koluamme paikkoja neljä viikkoa. Olimme toissa kesänä edellisen kerran Virossa ja reissusta on jäänyt ihan valtavan hyvä maku suuhun. Ihania ihmisiä, ihania maisemia ja hyvää ruokaa, mitä muuta sitä voisi lomalta toitova? Muutama ihan uusi satama on avattu joten niihin on kiva mennä tutustumaan.

Pääskysestä ei päivääkään, siis lomaan =D. Blogi jää nyt neljän viikon lomalle. Luvassa on kuvakavalkaadia Viron rantuvilta ja lähimaastoista heti loman jälkeen. Oikein ihanaa, aurinkoista, rentouttavaa, makoisaa ja luonnonläheistä kesää teille kaikille!

Ison Vasikkasaaren luontoa

Isossa Vasikkasaaressa sijaitsee näköalatorni melkolailla keskellä saarta.Tornille löytyy opasteet ja sinne kulkee helppokulkuinen polku. Kannattaa käydä tutustumassa.




Kiipesimme torniin ihailemaan maisemia. Puut ovat kasvaneet niin pitkiksi, että on jopa siinä ja siinä, ovatko ne näköalan tiellä. Torniin pitäisi kasvattaa toinen kerros =D.


Tässä näkymä Espoon Keilasatamaan.




Tulosa hyvä käpyvuosi. Vanha kansa osasi tästäkin aikanaan jotain ennustaa, vaan en kyllä kuolemaksenikaan muista, mitä tämä nyt sitten ennisti =D.


Tässä puolestaan näkymää Espoon Haukilahden rantuville.



Finlandia lähti kohti Tallinnaa.


Aikamme ihailtuamme maisemia, laskeuduimme alas tornista. Saarelta löytyi paljon ihania kukkia kuvattavaksi.




Tässä keltakurjenmiekkoja.






Tälle kauniille kasville en heti tiennyt nimeä. Laitoin kuvan facebookiin luonnonkukka kuvaajien ryhmään ja avot, heti tuli nimi tietoon, ruohokanukka, ainut mustakukkaisemme.




Sen sijaan tälle kukalle en tiedä nimeä. Jos joku teistä tietää, otan tiedon ilolla vastaan.




Tämä on tuttu kasvi jo lapsuuden ajoilta, hiirenvirna.




Rakastaa, ei rakasta, rakastaa, ei rakasta... voi miten sitä jännityksellä tuli revittyä nuorenatyttönä kukan terälehtiä päivänkakkarasta.


Saaristosta tuttua ruohosipulia. Tätä löytyy kaikkialta.




Päivä oli aurinkoinen ja samaan aikaan pilvinen. Tänä kesänä olen jotenkin viehättynyt erityisen paljon pilvistä ja ennen kaikkea siitä, miten ne saisi kuviin mukaan. Näyttämään yhtä muhkelta kuin mitä ovat taivaalla.




Tämä kaunis tuoli lobelian kera löytyi saaristovenelaiturin läheltä. Kaunis asetelma!

torstai 26. kesäkuuta 2014

Iso Vasikkasaari

On mennyt pari kesää, ettei ole tullut käytyä Isossa Vasikkasaaressa kertaakaan. Se on jotenkin "liian lähellä". Tänä kesänä puolestaan ollaan käyty siellä jo kolme kertaa! Saari itsessään on ihan mahdottoman mukava paikka viettää kesäisiä päiviä.




Vierasvenesatama on iso ja hieno. Leveä laituri hohtaa uutuuttaan ja poijut ovat ehjät. Maisema on kaunis.


Nämä kuvat on otettu toukokuulla, jolloin aurinko paistoi suorastaan helteisesti. Satamaan ei käynyt lainkaan tuuli, joten pääsimme jopa ottamaan aurinkoa. Rakastan meidän veneessä sitä, että kun perässä olevan kuomun laskee alas, saa olla kokonaan auringossa.






Aivan vierasvenesataman tuntumassa on katettu grillikatos. Eli ei haittaa vaikka vettä sataisin, siellä saa kuivana grillailla herkkuja.


Vierestä löytyy puita liiteristä. Pitkin saarta löytyy monia katettuja grillauspaikkoja, joten jokainen pääsee istahtamaan herkkujen ja nuotion äärelle.


Samoin saarella on monia kunnon vessoja. Myös liikuntaesteiset on otetty hyvin huomioon.


Ja sitten sitä luksusta. Vierasvenesataman tuntumasta löytyy wc tilojoen lisäksi siistit suihkut! Voisi sanoa, että satamassa ovat palvelu kohdillaan. Sähköä ei ole saatavana laiturilla.




Saaren luonto on vertaansa vailla. Keskemmältä saarta löytyy laaja nurmialue, jossa on mukava pelailla pelejä tai vaikka vain löhötä ystävien kesken auringossa hyvien retkieväiden kera.


Saaresta löytyy ravintola Gula Villa. Kaunis keltainen rakennus on rakennettu 1800-1900 luvun vaihteessa. Ravintolatoiminnan lisäksi paikassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. 




Saarella on ravintolan asiakkaille aivan oma laituri, joten tänne voi pistäytyä syömään ja ihailemaan maisemia vaikkapa meripäivän jälkeen tai sen lomassa. Ravintolasta, sen toiminnasta ja aukioloajoista voit lukea lisää täältä.




Saarelta löytyy myös uimaranta.






Ja sitten niitä hyviä uutisia jälleen! Ei tarvitse omistaa omaa venettä, eikä pyytää kyytiä kaverilta päästäkseen nauttimaan tästä ihanasta paikasta. Jokaisella on mahdollisuus tulla saaristoveneellä muutamalla eurolla. Saaristoveneiden satamat, hinnat ja aikataulut voit katsoa täältä


Täällä jo odotellaan kyytiä.






Jälleen on laituri tyhjä =D.


Saaren yksityisellä puolella (joka on pieni osa saarta ja hyvin, merkitty, joten et eksy sinne vahingossa) sijaitsee Poseidonin temppeliä jäljittelevä huvimaja. Se on kaunis ja hieman erikoisempi rakennus näille leveysasteille.


Vielä on kesää jäljellä. Tai tarkemmin sanottuna se on vasta alussa, joten vielä ehditte hyvin nauttimaan tästä saariston ihanuudesta. Ei muuta kuin eväät kassiin, ystävät mukaan ja ehkä joku peli ja matkaan =).